מירו (Miro) הוא אחד משמותיה המסחריים של התרופה מירטאזאפין הנמכרת גם תחת השם מירטאזאפין-טבע ורמרון. השימוש העיקרי של רמרון הוא לטיפול בדיכאון לסוגיו. בנוסף, היא משמשת לטיפול במגוון סוגי הפרעות חרדה ופאניקה, הפרעה טורדנית-כפייתית, הפרעות שינה וכן הפרעת דחק פוסט-טראומטית.
התרופה משתייכת לקבוצת התרופות הטריציקליטיות אשר מנגנון הפעולה שלהן מבוסס על חסימה סלקטיבית של ספיגה חוזרת של סרטונין במוח. ידוע כי רמות נמוכות של סרטונין קשורות במצבי דיכאון וחרדה, לכן כשרוצים להפחית סימפטומים דיכאוניים וחרדתיים, רמרון תהיה אחת התרופות המתאימות לכך.
יחד עם זאת, מירו איננה הבחירה הראשונה לטיפול בדיכאון והיא תרשם על פי רוב רק במקרים בהם תרופות אחרות ממשפחת ה-SSRI כמו פרוזק או ציפרלקס לא הצליחו להשיג תוצאות מספקות.
מירו מגיעה בצורה של טבליות לבליעה דרך הפה ומשווקת במינונים של 30 מ"ג ו-40 מ"ג. המינון המקובל לטיפול במצבי דיכאון וחרדה הוא עד מקסימום של 200 מ"ג ליום שניתן לקחת במנה אחת בערב או בשתי מנות בבוקר ובערב.
כמו תרופות נוגדות דיכאון אחרות, השפעתה של מירו אינה מיידית ועל פי רוב ניתן לחוש בשיפור הדרגתי במצב במהלך השבועות הראשונים לשימוש בה עד לתוצאות מלאות כעבור 4-5 שבועות.
למירו מספר תופעות לוואי שעל פי רוב נעלמות לאחר תקופת הסתגלות של הגוף לתרופה. בין תופעות הלוואי המוכרות ניתן למצוא ישנוניות יתר, יובש בפה, סחרחורות, תיאבון מוגבר ועלייה במשקל, כאבי ראש, בחילות, שלשולים והקאות, אדישות, רעד וצמרמורות, פריחות עור, כאבי פרקים או שרירים, סחרחורות, עייפות, חרדה, הפרעות שינה, עלפון, חוסר תחושה בפה או התנפחות בפה, לחץ דם נמוך, סיוטים, הזיות ותחושת אי שקט.
לקריאה נוספת: הפרעת דחק פוסט-טראומתית
תופעות לוואי חריגות כמו תגובה אלרגית, חום גבוה, סימני דלקת או שינויים דרסטיים במצב הנפשי מחייבות התייחסות רפואית מיידית.
מילון תרופות באתר קולות - כל המידע כל כל התרופות הפסיכיאטריות!
ליחצו ומיצאו מידע נוסף על תרופות פסיכיאטריות באתר קולות:
עוד תרופות באות ל עוד תרופות באות מ עוד תרופות באות נ