אסון השריפה בכרמל יצר מצבים נפשיים מתוחים וקשיים לאנשים מהמגזרים השונים ברחבי הארץ כולה. מוקדי הסיוע הנפשי נתרמו לעזרה שלחו צוותים לשטח, ולמשפחות השכולות, העלו את המודעות דרך הטלוויזיה ואתרי האינטרנט השונים. כולם נותנים אוזן קשבת תמיכה וייעוץ לכל אדם.
פניות רבות התקבלו בעקבות הלם, חרדה, פוסט טראומה, פחד, עצב, דכדוך ועוד. במקביל ישנן התייעצויות כיצד לשתף את הילדים בכל המצב, לאלו שפונו או שביתם ניזוק.
אגודות שונות פתחו מוקדי חירום טלפוניים ונקודות עזרה נפשיים, למשפחות הכבאים שנספו, למפונים ולכלל האוכלוסייה.
האגודות נכנסו למתכונת חירום הגבירו את כמות היועצים ואת שעות הקבלה, מוקדי הסיוע הנפשי התארגנו והצליחו להגדיל את הפריסה המקצועית. פניות רבות התקבלו בעקבות האסון, הן של תושבים, מפונים, והן של משפחות הרוגי אסון האוטובוס.
עמותת "מרפא לנפש" - הקולטת נפגעי נפש המפונים מאזור האסון להוסטלים בהרצליה ובירושלים.
נט"ל - נוסדה בשנת 1998 עבור נפגעי טראומה על רקע לאומי, כיום פועלת במתכונת חירום ועונה לפניות רבות הבאות בעקבות אסון הכרמל. אנשי צוות יצאו לשטח ומתראיינים בכלי התקשורת על מנת להעלות את המודעות על העזרה של העמותה. במקביל הצוות הקהילתי יצא לביתם של משפחות של הרוגי אסון האוטובוס.
קיראו על טראומה בעקבות אסונות לאומיים
סה"ר - עמותה שהוקמה בשנת 2000 ומספקת סיוע ותמיכה ברשת. סה"ר מאפשרת תמיכה נפשית לאנשים שונים הנמצאים במצוקה וזקוקים לאוזן קשבת. שעות הפעילות הן מתשע בערב לחצות.
ער"ן - קיים משנת 1971 ומספק עזרה ראשונה נפשית, אתר השירות הפסיכולוגי הייעוצי. ער"ן הוא מוקד טלפוני לעזרה ותמיכה נפשית לבעיות שונות בתחום בריאות הנפש בזמינות רצופה של 24 שעות ביממה. המוקד שומר על אנונימיות וסודיות. כל אדם המרגיש מצוקה נפשית מכל מני סיבות יכול להתקשר למוקד ולקבל אוזן קשבת.
לקריאה נוספת: חוות דעת פסיכיאטרית
העזרה בער"ן היא באמצעות שיחה טלפונית בה מייעצים מקשיבים תומכים ומוסרים מידע על שירותי סיוע במצבי חירום. ער"ן פועל ב-10 מוקדים ברחבי הארץ: נצרת, ראשון לציון, חדרה, כרמיאל, כפר סבא, נתניה, באר שבע, ירושלים, תל אביב וחיפה. בנוסף ניתנת אפשרות לסיוע דרך אתר האינטרנט.
פורום עזרה נפשית למבוגרים באתר תפוז - פורום פעיל בכל שעות היממה ונותן תמיכה נפשית ללא תשלום.
בנוסף ישנם מספר אתרי אינטרנט המספקים תמיכה וייעוץ בזמן אמת 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע על ידי פסיכולוגים ומאמנים מכל רחבי הארץ.
המרכז הישראלי לטיפול בפסיכו טראומה בבית החולים הרצוג מסייע גם הוא לאזרחי ישראל בהתמודדות הנפשית עם האסון בכרמל.
התומכים עברו הכשרה מיוחדת, עוזרים לנזקק לשתף ולחשוב יחד איתו על הדברים שמטרידים אותו ולמצוא פתרונות ביחד. הם גם מספקים מידע על מקומות נוספים מחוץ לרשת המספקים עזרה תמיכה וייעוץ.
בכל המקומות מובטחת סודיות וחשאיות למעט מקרים שבהם המייעצים יחשו שישנה סכנה חיים ממשית ומיידית לפונה עצמו או לסביבתו.
לקריאה נוספת: נכות נפשית