סרוקסט (Seroxat) ובשמה הגנרי פרוקסטין, שייכת לתרופות נוגדות דיכאון ממשפחת SSRI, שתפקידן לעקב ספיגה חוזרת של סרוטונין בסינפסה העצבית. כידוע, לסרוטונין תפקיד חשוב במניעת דיכאון.
הטיפול בתרופה ניתן כנגד תסמונות דיכאוניות, תסמונות כפייתיות והפרעות חרדה. בנוסף משתמשים בסרוקסט כטיפול בסוכרת ובכאבים נוירופתיים שמקורם במערכת העצבים. תרופות דומות: פלואוקסטין, פלובוקסמין וציטאלופרם.
סרוקסט משווקת בארץ בטבליות של 20 מ"ג. המינון היומי המקובל נע בין 20 ל 60 מ"ג ביום. יש לקחת את התרופה בבוקר בזמן ארוחה. יש לעקוב אחר תפקודי הכבד של המטופלים בתרופה זו. קיימים דיווחים על תופעות גמילה בזמן הפסקת הטיפול ולכן יש להקפיד על הפחתת מינונים מדורגת ואיטית.
קראו בהרחבה גם על תרופות נגד חרדה
אין לתת את התרופה לחולים המקבלים תרופות נוגדות דיכאון מקבוצת חוסמי מונואמין אוקסידאז. במידה וישנם חולים כאלה, יש לחכות כשבועיים לאחר סיום הטיפול והתחלת נטילת סרוקסט. התרופה תתחיל להשפיע ולשפר את מצבם של החולים רק לאחר שבוע עד חודש מתחילת הטיפול.
יש לדווח לרופא על אי ספיקת כליות או הפרעות בתפקודי כבד לפני השימוש בתרופה. חשוב לזכור שמטופלים בסרוקסט ונוגדי דיכאון אחרים נמצאים בסיכון לפתח מחשבות אובדניות.
אין ליטול את התרופה בתקופת הריון והנקה על מנת למנוע נזק לעובר. אין להשתמש בה אם ידועה רגישות לתרופה. חשוב לדווח לרופא המטפל על רגישויות ומחלות נוספות באם קיימות.
17% מהחולים יסבלו מכאבי ראש, 25-35% מהחולים יסבלו מבחילות, 20-25% מהמטופלים יחושו עייפות וישנוניות, 10-15% מהחולים יסבלו מהפרעות בתפקוד מיני.
תופעות לוואי נוספות של סרוקסט הן עצירות או שלשול, רעד, נדודי שינה, תיאבון ירוד, טשטוש ראיה, הזעה ותחושת לחץ בבטן.
מילון תרופות באתר קולות - כל המידע כל כל התרופות הפסיכיאטריות!
ליחצו ומיצאו מידע נוסף על תרופות פסיכיאטריות באתר קולות:
עוד תרופות באות נ עוד תרופות באות ס עוד תרופות באות ע