פלובוקסאמין, זה הוא השם הגנרי של התרופה ששמה המסחרי הוא פבוקסיל. התרופה מגיעה בטבליות במינונים של 25 , 50, 100 מ"ג ובקפסולות לשחרור מושהה במינונים של 100 מ"ג ו150 מ"ג.
התרופה ניתנת לסובלים מדיכאון והיא משתייכת למשפחת מעכבי ספיגת סרוטונין בררניים (SSRI).
יעילותה הוכחה בטיפול בהפרעות דיכאוניות, והיא נמצאת בשימוש גם בטיפול בתסמונות כפייתיות, בהפרעות אכילה ובכמה מתסמונות חרדה. בנוסף, מטפלים בפלובוקסאמין בהלם אחרי אירוע טראומתי.
קיראו בהרחבה: הפרעת דחק פוסט-טראומתית - PTSD
הזמן שלוקח לתרופה להתפנות מהגוף עד שרמתה בדם יורדת בחצי הוא 16- 24 שעות. מינונים מקובלים הם 50-250 מ"ג ביום. יש לקחת את התרופה מיד לאחר האוכל.
השפעת התרופה מתחילה רק לאחר שבועיים שלושה מתחילת הטיפול. חשוב להתחיל מ 50 מ"ג ביום ולהעלות את המינון בהדרגה במשך מספר ימים לפי הוראת הרופא המטפל.
לחצו כאן וקראו על תרופות נוספת לטיפול בדיכאון
לתרופה זו מיוחסת בטיחות גבוהה בשימוש עם מעט תופעות לוואי. חולים הסובלים מאי ספיקת כליות, הפרעות בתפקודי כבד, אפילפסיה, נשים בהריון חייבים לידע את רופא המטפל לפני התחלת טיפול ב פלובוקסמין.
חשוב להודיע לרופא על כל טיפול תרופתי נוסף לפני התחלת שימוש בתרופה זו. אין ליטול את התרופה, "נרדיל" בתקופת הטיפול בפלובוקסמין.
תופעות הלוואי הכי נפוצות הן : בחילות המופיעות ב40% מהחולים, 25-30% מהחולים סובלים מכאבי ראש, במיוחד בתחילת הטיפול. ישנוניות עלולה להופיע ב22% - 27% מהחולים, 14%-26% מהחולים סובלים מחולשה. נדודי שינה נצפו ב20-25% מהחולים.
תופעות לוואי נוספות הן : תחושת לחץ ברום הבטן, הקאות, הפרעות בתפקוד המיני. בימים הראשונים של הטיפול תיתכן עלייה ברמת המתח והחרדה. תופעות אלו חולפות לאחר מספר ימים של שימוש בתרופה.
תרופות דומות: ציטלופרם, סרטרלין, פרוקסטין.
ליחצו ומיצאו מידע נוסף על תרופות פסיכיאטריות באתר קולות:
עוד תרופות באות ע עוד תרופות באות פ עוד תרופות באות צ