רסיטל (Recital) היא אחת מהתרופות המוכרות והנפוצות ביותר בימינו לטיפול בבעיות של דיכאון וחרדה.
רסיטל היא אחד משמותיה המסחריים של התרופה ציטאלופראם (Citalopram) שמוכרת גם בתור ציפרלקס וציפרמיל והן שייכות כולן למשפחת נוגדי הדיכאון SSRI.
התרופה פועלת על ידי עיכוב ספיגה חוזרת במוח של המוליך העצבי סרטונין שרמות נמוכות שלו קשורות במצבים של דיכאון וחרדה.
כאמור, עיקר השימוש ברסיטל הוא בעבור מקרים של דיכאון (בדרגות חומרה שונות), הפרעות חרדה ופאניקה ולעיתים גם לטיפול במצבים של הפרעה כפייתית-טורדנית (OCD), הפרעה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה) והפרעות קשב וריכוז.
לקריאה נוספת: תרופות להפרעות קשב וריכוז
שימושים נדירים יותר שלא בהתווית התרופה יכולים לכלול טיפול בגלי חום, שפיכה מוקדמת ומיגרנות. רסיטל היא תרופה נפוצה ביותר בטיפול בדיכאון בשל יעילותה מצד אחד ומיעוט תופעות הלוואי שלה מצד שני.
התרופה מתאימה גם למקרים של דיכאון חריף (מאז'ורי) אך גם למקרים קלים יותר של דיכאון כמו דיסתימיה בכדי לעזור למטופל לעמוד על רגליו ולהיות מסוגל להתמודד עם מצבו. הטיפול בעזרת התרופה בדרך כלל בא במקביל ולא כתחליף לטיפול נפשי.
קיראו גם בנושא: דיכאון אחרי לידה
רסיטל נלקחת בצורה של טבליה לבליעה והיא מגיעה במינונים של 10, 20 ו-40 מ"ג. טיפול יכול להתחיל עם מינונים של 5 מ"ג (חצי כדור) ליום ולעלות עד ל60 מ"ג ביום, בהתאם להוראות הרופא המטפל.
לתרופה לוקח זמן להשפיע וייתכן כי יחלפו ארבעה שבועות ויותר לפני שהשפעתה תורגש.
רסיטל נחשבת לתרופה נוגדת דיכאון עם יחסית מעט תופעות לוואי.
עם זאת, ייתכנו מספר תופעות לוואי בעקבות השימוש בתרופה ובכללן הפרעות במערכת העיכול כגון בחילות, הקאות וכאבי בטן, תחושת יובש בפה, קשיים בשינה, ירידה בתיאבון וכן ירידה בתפקוד המיני. מרבית תופעות הלוואי חולפות לאחר פרק זמן מסוים של שימוש ברסיטל.
ליחצו ומיצאו מידע נוסף על תרופות פסיכיאטריות באתר קולות:
עוד תרופות באות ק עוד תרופות באות ר עוד תרופות באות ש