x דיווח על תקלה
תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

טיפול באמצעות מריחואנה רפואית לפגועי הלם קרב

תאריך: 30/06/2014 16:21   מחבר: קולות לבריאות הנפש

בישראל ישנם היום מעל ל-2,700 חולים, חלקם הלומי קרב, שזכו לקבל אישור לשימוש במריחואנה לצרכים רפואיים ובין השאר גם לטיפול בענייני בריאות הנפש. מאז שנת 1996, בה אושר לראשונה עישון מריחואנה רפואית, עלה מספר הלומי הקרב הנהנים היום מהקלה משמעותית במצבם.

עם זאת, מאז שנת 2008 בה החלו להנפיק אישורי שימוש, זכו רק חלק קטן מהם לאישור הנכסף. שכן, היחס במדינת ישראל למריחואנה, שבנסיבות אחרות איננה חוקית, אינו חד משמעית.

בהתאם לכך, עד היום עדיין לא נחקק חוק המסדיר את השימוש בקנאביס לצרכים רפואיים, כולל לטיפול והקלה במצבים של חרדה, פוסט טראומה והלם קרב.

מהי מריחואנה רפואית?

המריחואנה היא סם המופק מצמח הקנאביס סאטיבה ונצרך לרוב על ידי עישון. לחומרים הפעילים במריחואנה ישנן השפעות פיזיולוגיות ופסיכו-אקטיביות שונות, כדוגמת: הרחבת כלי דם, תחושות של התעלות נפשית, הקלה בכאבים, אובדן שיקול הדעת וירידה בקוגניציה.

המריחואנה מוגדרת בפקודת הסמים המסוכנים, כסם מסוכן שייצורו, מכירתו או צריכתו אסורים ועומדים בניגוד לחוק.

עם זאת, למריחואנה ישנן גם השפעות חיוביות במקרים של מחלות שונות. המריחואנה הרפואית, המכילה פי 1.5 חומר פעיל מהמריחואנה הנמכרת בשוק באופן לא חוקי, מובילה להקלה במצבים של סבל ממושך ממחלות כרוניות כדוגמת סרטן, הקלה במצבים של בעיות נוירולוגיות שונות, וגם הקלה במצבים של דיכאון ופוסט טראומה.

במחקר פיילוט שנערך במשרד הבריאות על 40 הלומי קרב, שסבלו מהפרעות פוסט טראומטיות קשות ולא הגיבו לשיטות טיפול אחרות, נמצא כי השימוש במריחואנה רפואית הוביל לשיפור משמעותי במצבם. הלומי הקרב שהשתתפו במחקר דווחו על הקלה במצבם ועל תופעות לוואי זניחות וולא משמעותיות.

קיראו בהרחבה על: תרופות טבעיות

קבלת אישור לטיפול באמצעות מריחואנה רפואית לפגועי הלם קרב - אימתי וכיצד?

קבלת אישור לשימוש במריחואנה רפואית במקרים של הלם קרב איננה משימה פשוטה. בישראל עדיין לא קיים חוק המעגן את התנאים לשימוש במריחואנה רפואית, ומתן האישורים נעשה בהתאם לתקנות משרד הבריאות.

היום ניתן האישור לשימוש במריחואנה רפואית רק על ידי מנהל בית החולים הפסיכיאטרי אברבנאל, ד"ר יהודה ברוך, או סגנו. כמו כן, הטיפול באמצעות מריחואנה רפואית, המכונה בהגה המקצועית "טיפול חמלה", איננו מכוסה על ידי סל התרופות, וכרוך בהוצאה של כמה מאות שקלים מדי חודש.

שכן, השימוש במריחואנה הרפואית איננו מוכר עדיין לפי החוק כטיפול שרשום בהתוויות של משרד הבריאות. בנוסף לכך, כדי לקבל את האישור המיוחל יש להמתין זמן ממושך. את האישור מוסמכים לתת, כאמור, רק שני אנשים, ובשל הפנויות המרובות, מתעכבות בקשותיהם של הלומי קרב רבים הזקוקים לטיפול.

קיראו בהרחבה על: זכויות נפגעי נפש

הצעת חוק הממתינה לאישור הכנסת...

בסוף שנת 2007 הניח על שולחן הכנסת חבר הכנסת, פרופסור אריה אלדד ממפלגת האיחוד הלאומי, הצעת חוק לעיגון השימוש בצמח הקנביס לצרכים רפואיים. לטענת אלדד, במחקרים רפואיים שונים נמצא כי צמח הקנביס מסייע להקלה משמעותית בתסמינים של מחלות שונות, כולל הלם קרב ותופעות של פוסט טראומה. עם זאת, עד היום לא אושרה הצעתו של אלדד.

לקריאה נוספת: תרופות לטיפול בחרדה

טיפולים מרכזיים בפסיכולוגיה
טיפול פסיכולוגי - קולות
מהו טיפול פסיכולוגי ולמי הוא מתאים?
טיפול פסיכיאטרי - קולות
מה ההבדל בין טיפול פסיכולוגי לפסיכיאטרי?
CBT - טיפול קוגניטיבי התנהגותי - קולות
CBT הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. קיראו עליו!
הדרכת הורים - קולות לבריאות הנפש
איך לגדל את הילדים נכון? כל התשובות.
פניה לטיפול משפחתי - קולות
טיפול משפחתי נועד לפתור בעיות משפחתיות ולשמור על שלום בית.
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור