x דיווח על תקלה
תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

מידע על למוג'ין Lamogine

תאריך: 06/07/2014 11:57   מחבר: קולות לבריאות הנפש

למוג'ין (Lamogine) ובשמה הגנרי למוטריג'ין, שייכת לקבוצת תרופות אנטי אפילפטיות, לטיפול בפרכוסים מוקדיים ובתסמונת לנוקס-גסטו שהיא סוג חמור של אפילפסיה. בנוסף, תרופה זו ידועה כתרופה יעילה לטיפולים בשינויי מצבי רוח קיצוניים. תרופות דומות: פניטואין, קרבמזפין, פנוברביטל.

למוטריג'ין היא התרופה הראשונה שאושרה לשימוש בתופעות אנטי אפילפטיות לאחר תרופת הליתיום, הואיל והיא מספקת טיפול תומך בצורה הטובה ביותר ויודעת גם למנוע התקפים הנגרמים לסובלים מהפרעה דו קוטבית.

ללמוג'ין יש גם שימושים אחרים בנוסף לאלו שעבורם פותחה. למוטריג'ין ניתנת כתרופה לחולים הסובלים מפגיעה בעצבים פריפריים ומיגרנות. בתחום הפסיכיאטרי, התרופה מספקת מענה גם לסובלים מהפרעות אישיות שונות כמו הפרעה המכונה דה-פרסונליזציה.

מינון ואופן השימוש ב-Lamogine

התרופה מגיעה בטבליות במינון של 5, 25, 50, 100, 150 ו 200 מ"ג. כמו כן היא גם מיוצרת בטבליות ללעיסה ולהמסה במינון של 2 ,5 ,ו 25 מ"ג וגם בטבליות לשחרור איטי באותם מינונים ואף במינון נוסף של 300 מ"ג.

נטילת למוג'ין בתקופת הריון עלולה להיות מסוכנת בעיקר לתקופה של השליש הראשון. המסקנה בעניין אינה חד משמעית לאור מחסור במחקרים רלוונטיים. בזמן ההנקה מומלץ לא לקחת את התרופה הואיל והיא מוצאת את דרכה לחלב האם ומשם לתינוק.

קראו על תרופות אנטי פסיכוטיות

למטופל מבוגר, התרופה תינתן במינון מקובל שבין 500-150 מ"ג ביום. את המינון יש ליטול פעמיים ביום. אצל ילדים המינון יקבע לפי משקל הגוף. המינון עולה בהדרגה עם הזמן אך עליו להיעצר ברמה של עד 400 מ"ג ליום. 

למוג'ין אינה מצריכה מעקב של בדיקת רמת התרופה בדם, בניגוד לליתיום, אך יש להשתמש בה בזהירות בחולים עם אי ספיקת כליות חמורה, פגיעה בתפקודי כבד ומחלות לב. יש להפסיק את הטיפול בתרופה בהדרגה, בהתאם לתוצאותיה הרפואיות ולפי החלטת רופא.

תופעות לוואי של למוג'ין

חשוב להתייחס ברצינות לכל פריחה המופיעה בזמן שימוש בלמוטריג'ין, מכיוון שעלולה להופיע תגובה מסוכנת על העור. פריחה מעין זו מופיעה בדרך כלל בשבוע השני ועד השבוע השמיני לטיפול.

אותה פריחה עלולה להופיע אם המשתמש מפסיק השימוש בבת אחת ומחדש אותו כעבור מספר חודשים. בכל מקרה של פריחה חשוב לפנות לקבלת טיפול רפואי.

תופעות לוואי נוספות כוללות: אטקסיה, כפל ראייה, נזלת, נדודי שינה, איבוד שווי משקל, פזילה, נמנום, חרדה, בעיות זיכרון ומצבי רוח מתחלפים.

מילון תרופות באתר קולות - כל המידע כל כל התרופות הפסיכיאטריות!

ליחצו ומיצאו מידע נוסף על תרופות פסיכיאטריות באתר קולות:
   עוד תרופות באות כ   עוד תרופות באות ל   עוד תרופות באות מ

הפרעות נפוצות והנפש שלך
חרדה - הפרעות נפשיות
הפרעות חרדה מהן?
דיכאון והטיפול בו
קיראו על דיכאון ואופן הטיפול בו
הפרעות אכילה והטיפול בהן
קיראו על הפרעות אכילה והטיפול בהן
הפרעות אישיות והטיפול בהן
מהי הפרעת אישיות?
סכיזופרניה והטיפול בה
קיראו על סכיזופרניה ועל הטיפול בה
טיפולים מרכזיים בפסיכולוגיה
טיפול פסיכולוגי - קולות
מהו טיפול פסיכולוגי ולמי הוא מתאים?
טיפול פסיכיאטרי - קולות
מה ההבדל בין טיפול פסיכולוגי לפסיכיאטרי?
CBT - טיפול קוגניטיבי התנהגותי - קולות
CBT הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. קיראו עליו!
הדרכת הורים - קולות לבריאות הנפש
איך לגדל את הילדים נכון? כל התשובות.
פניה לטיפול משפחתי - קולות
טיפול משפחתי נועד לפתור בעיות משפחתיות ולשמור על שלום בית.
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור